Kamskjell "To Die For"

Nok til 1 døende... eller for 4 personer som forrett

 Lesetid: 1 minutt

4–6 porsjoner

Ingredienser:

  • 12 kamskjell
  • 6 ss smør
  • 1 sjalottløk
  • 2 dl fløte
  • 1 bunt gressløk
  • 1 lite glass lakserogn
  • Saft fra 1/4 sitron
  • 3 ss olivenolje (til kapers)
  • 3 ss kapers (stekes)
  • Salt og svart pepper

Tilberedelse:

  1. Begynn med sausen for kamskjellene må ikke vente.
  2. Ha finhakket sjalottløk, fløte og 2 ss smør i en gryte og kok inn til det tykner. Smak til med salt, pepper og litt ­sitronsaft. Rett før servering rører du inn lakserogn og gressløk.
  3. Kapersen steker du sprø på forhånd i olje. 
  4. De ferdig rensede kamskjellene legges på matpapir. Snitt de på toppen i ruter ca 3-4 mm dype. Krydre med salt og pepper.
  5. Varm en stor stekepanne og ha i smøret. Når smøret er blitt brunt tar du kamskjellene og legger dem med den krydrede og rutete siden ned. Helst alle på en gang! Dette gjøres ved å ta hånden under matpapiret og snu dem rundt samtidig i det du legger dem i den varme pannen. De blir da likt stekt.
  6. Nå er det viktig at de ikke skal steke for lenge, heller ikke for varmt eller for kaldt! Dette er livsviktig. De skal stekes kun på den ene siden, og til varmen begynner å trenge igjennom på sidene. De er fremdeles rå på toppen! Kan ta fra 30 sekunder til 2 minutter. Og like viktig er temperaturen. Det skal være så varmt at smøret freser lett i pannen og holder seg brunt. Skal ikke bli for mørkt i fargen. Er varmen for svak blir kamskjellene kokt – det er det verste som kan skje.
  7. I det kamskjellene er klar har du dem rett over på en ­serveringsklar tallerken.
  8. Ha rikelig med saus over kamskjellene og topp med kapers.
  9. Drikk Chablis, spis masse, nyt og ta farvel!

 

Oppskrift i samarbeid med Trond Moi

To top of page