Helgrillet kylling med BBQ-saus
Nyt en saftig og smaksrik rett
Lesetid: 1 minutt
4 porsjoner
Ingredienser:
- 1 hel kylling
- 2 ss med kryddermiks
- 1 ts salt
- 500 g poteter
- ½ dl olivenolje
- Salt og pepper
BBQ saus
- 2 ss sukker
- 1ss hakket hvitløk
- 1 ss hakket ingefær
- 1 ss hakket chili
- 2 ss lys sirup
- ½ dl soyasaus
- 1 boks hakkede tomater
Tilberedelse:
- Kyllingen legges inn i dampovn på 60 oC i minimum 3 timer. Bare la originalemballasjen være på, den tåler dampvarmen. Da får den perfekt kjernetemperatur og blir like saftig overalt.
- Potetene skrelles og kuttes i båter. Vendes med olivenolje og krydres med salt og pepper. Stek dem med varmluft på 200 oC i ca 25-30 minutter.
- Så skal vi lage sausen. Smelt sukkeret til lys karamell i en kjele. Ha på chili, hvitløk og ingefær og la det frese i karamellen i 15 sekunder. Ha så på sirup, soyasaus og tomater. La dette småputre i 10 minutter så er den klar.
- Denne sausen har en holdbarhet på over en måned. Så lag gjerne dobbelt porsjon og la stå i kjøleskapet, da har du til flere av sommerens grillaktiviteter.
- Kyllingen tas ut av emballasjen og tørkes godt i et klede. Krydre den så med en god krydderblanding, litt salt og pepper. Sett den i en grill med lokk og med sterk varme på bare den ene siden. Grillen skal bli 250 oC varm. La den stå 3-5 minutt på direkte varme først så setter du den litt til sides og lar den grille ytterlige ca 10-12 minutter. Snu kyllingen litt av og til så den blir brun, sprø og fin rundt hele.
- Den store fordelen med å dampe kyllingen først er at den blir mye saftigere, og enda viktigere – like saftig overalt.
- Server gjerne kyllingen med litt grillet mais og en god salat.
Oppskriften i samarbeid med Trond Moi