Gratinert sjøkreps med parmesantoast
Oppskrift på gratinert sjøkreps
Lesetid: 1 minutt
Serveres 4
Ingredienser:
- 12 ferske sjøkreps
- ½ mango
- 1 stor klasetomat
- ½ pt basilikum
- 1 ss chiliolje
- 1 lime
- 2 halvstekte baguetter
- 2 ss smør
- 1 hvitløksfedd
- 6 ss creme fraiche
- 6 ss revet parmesanost
Tilberedelse:
- Legg dem på et stekebrett, og krydre med salt og pepper.
- Baguettene deles i to på langs og smøres med smør. Stek
dem brune og fine på grillvarme 240 oC. Ha et hvitløksfedd
på en gaffel og skrap de sprø baguettene med feddet så
de får masse god hvitløkssmak. Fordel deretter creme
fraiche i et jevnt lag, og ha godt med revet parmesanost på
toppen. Sett dem så inn i ovnen igjen, og stek dem til osten
begynner å bli gyllen og fin. - Finhakk mango og tomat og bland dette i en bolle med
hakket basilikum, chiliolje, litt revet parmesan, saft og skall
fra limen. Fordel dette på toppen av sjøkrepsene og sett dem
inn på midterste rille i ovn på grillvarme 240 oC i ca 4 minutter. - Legg sjøkrepsene på et fat, og pynt med litt frisk basilikum
på toppen. Skjær toasten i passe biter og legg disse rundt
på fatet. Da gjenstår det bare å nyte et herlig sommermåltid
Oppskrift i samarbeid med Trond Moi