Fårikål i dampovn

Norges nasjonalrett og høstens favoritt blant mange

 Lesetid: 1 minutt

Serverer 4 posjoner

Ingredienser:

  • 1 kg fårikålkjøtt
  • 1 kg kål
  • 2 ss hel svart pepper
  • 3 ss mel
  • 2 skiver av en ingefær
  • 1 kvist timian
  • 2 ts salt
  • 500 g mandelpoteter

Tilberedelse:

  1. Ha pepperen i en tørr stekepanne og stek til pepper­kornene popper lett i pannen og det ryker lett av dem. Avkjøl så ­pepperen.
  2. Kutt kålen i båter på ca 4 cm tykkelse. Den bør henge sammen i roten.
  3. I en kjele legges fårekjøtt og kål lagvis med salt, pepper og mel mellom lagene. Fyll så på vann til det nesten dekker, og legg i ingefær skivene og kvisten med timian.
  4. Legg et lokk/tallerken på toppen og sett dette i dampovn på 100 oC i minimum 2 timer og 25 minutt. Er kjøttstykkene ­store bør de stå 30 minutter ekstra.
  5. Når det er 18 minuttene igjen av dampingene legges ­potetene på tallerkenen og dampes på toppen av kjelen sammen med fårikålen. Slik er alt klart til servering på ­samme tid.
  6. Da er det bare å nyte et deilig høstmåltid med lammekjøtt.
     

Oppskriften i samarbeid med Trond Moi

To top of page