Fårikål i dampovn
Norges nasjonalrett og høstens favoritt blant mange
Lesetid: 1 minutt
Serverer 4 posjoner
Ingredienser:
- 1 kg fårikålkjøtt
- 1 kg kål
- 2 ss hel svart pepper
- 3 ss mel
- 2 skiver av en ingefær
- 1 kvist timian
- 2 ts salt
- 500 g mandelpoteter
Tilberedelse:
- Ha pepperen i en tørr stekepanne og stek til pepperkornene popper lett i pannen og det ryker lett av dem. Avkjøl så pepperen.
- Kutt kålen i båter på ca 4 cm tykkelse. Den bør henge sammen i roten.
- I en kjele legges fårekjøtt og kål lagvis med salt, pepper og mel mellom lagene. Fyll så på vann til det nesten dekker, og legg i ingefær skivene og kvisten med timian.
- Legg et lokk/tallerken på toppen og sett dette i dampovn på 100 oC i minimum 2 timer og 25 minutt. Er kjøttstykkene store bør de stå 30 minutter ekstra.
- Når det er 18 minuttene igjen av dampingene legges potetene på tallerkenen og dampes på toppen av kjelen sammen med fårikålen. Slik er alt klart til servering på samme tid.
- Da er det bare å nyte et deilig høstmåltid med lammekjøtt.
Oppskriften i samarbeid med Trond Moi