- Fri frakt for bestilling av tilbehør og rengjøringsprodukter med verdi over kr 500,-. For kjøp under kr 500,- tilkommer kr 159,- i frakt.
- Startside
- ContentHub Topic
Mat tilberedt med damp inneholder mer næring
Et pluss for helsen
Forskere fra universitetet Gießen og Koblenz/Landau har påvist de verdifulle fordelene ved damptilberedning. Sammenlignet med tradisjonelle metoder, er damptilberedning overlegen når det gjelder bevaring av næringsstoffer.
Det fins knapt et annet vitamin som oppfyller så mange viktige funksjoner som C-vitamin, som blant annet bidrar til at immunsystemet fungerer normalt. Hvis du tilbereder grønnsaker med Miele dampovn, blir størstedelen av vitaminene bevart – i motsetning til vanlig tilberedning med vann: Paprika fra en dampovn inneholder 25 % mer C-vitamin, brokkoli inneholder hele 50 % mer.
Når frukt og grønnsaker spises i rå tilstand, får kroppen tilført enda flere vitaminer og mineralstoffer. Med Miele dampovn kan du tilberede maten og bevare de viktige næringsstoffene – for damptilberedt paprika inneholder like mye næringsstoffer som rå paprika. Paprika kokt i vann har på den andre siden omtrent 45 % færre næringsstoffer.
Utseende, lukt, smak og konsistens: Fire kriterier som sier noe om kvaliteten på maten. I laboratorietester ble disse egenskapene vurdert iht. et poengsystem, og fikk et suverent bedre resultat: Damptilberedning er den beste og sunneste måten å tilberede mat på, enten den er fersk eller frossen. Også fisk bevarer struktur, utseende og smak i dampen – et tydelig tegn på at denne tilberedningsmetoden er en fest for sansene.
Tilbehør avhenger av modellen. Bildet(-ene) er ment som eksempler
- Med forbehold om tekniske endringer og eventuelt oppståtte feil.